miércoles, 22 de octubre de 2014

Síntesi del debat





 Dime algo y lo olividaré, enseñame algo y lo recordaré, pero hazme participe y aprenderé”   

Com a futura psicopedagoga la idea que defensaria seria aquesta frase que ha sortit al debat i que surt a l’entrevista de Punset a Roger Shank perquè m’ha fet veure que hi hauria d’haver un canvi a les nostres escoles relacionat amb la manera d’ensenyar. Les escoles haurien de fer protagonista a l’alumne/a del seu propi aprenentatge, oferint-li experiéncies, és a dir fer l’aprenentatge més vivencial.

Tot i que no estic del tot d’acord amb la posició socioeterminista, he defensat aquesta postura en 3 comentaris, un en el fil la gran idea de Binta i dos en el fil sobre transmissió de coneixemnets/aprendre fent . Crec que ho he fet  com se’ns demanava a la guía del debat, tenint en compte els comentaris dels companys i companyes, tant els que defensaven una postura tecnodeterminisme o sociodeterminista. He seguit les recomanacions de la guia per fer les argumentacions, remarcant les parts necessàries en negreta o bé subratllant-les. He intentat exposar els meus arguments de la manera més clara possible. Ha sigut un debat molt diferent del que normalment fem a la UOC, però ha sigut una experiència  molt positiva. Crec que he realitzat aportacions convenients i valoro positivament la feina realitzada.

M’han agradat les intervencions de la Laura Barjau Mas en el fil sobre transmissió de coneixemnets/aprendre fent, s’ha mostrat molt participativa demostrant el seu seguiment al debat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario