miércoles, 22 de octubre de 2014

Síntesi del debat





 Dime algo y lo olividaré, enseñame algo y lo recordaré, pero hazme participe y aprenderé”   

Com a futura psicopedagoga la idea que defensaria seria aquesta frase que ha sortit al debat i que surt a l’entrevista de Punset a Roger Shank perquè m’ha fet veure que hi hauria d’haver un canvi a les nostres escoles relacionat amb la manera d’ensenyar. Les escoles haurien de fer protagonista a l’alumne/a del seu propi aprenentatge, oferint-li experiéncies, és a dir fer l’aprenentatge més vivencial.

Tot i que no estic del tot d’acord amb la posició socioeterminista, he defensat aquesta postura en 3 comentaris, un en el fil la gran idea de Binta i dos en el fil sobre transmissió de coneixemnets/aprendre fent . Crec que ho he fet  com se’ns demanava a la guía del debat, tenint en compte els comentaris dels companys i companyes, tant els que defensaven una postura tecnodeterminisme o sociodeterminista. He seguit les recomanacions de la guia per fer les argumentacions, remarcant les parts necessàries en negreta o bé subratllant-les. He intentat exposar els meus arguments de la manera més clara possible. Ha sigut un debat molt diferent del que normalment fem a la UOC, però ha sigut una experiència  molt positiva. Crec que he realitzat aportacions convenients i valoro positivament la feina realitzada.

M’han agradat les intervencions de la Laura Barjau Mas en el fil sobre transmissió de coneixemnets/aprendre fent, s’ha mostrat molt participativa demostrant el seu seguiment al debat.


martes, 21 de octubre de 2014

Reflexions després del debat





Crec que aquest debat ha estat una experiència molt positiva i enriquidora. Els fils als que he participat “La gran idea de Binta” i “transmissió de coneixements/aprendre fent" m’han semblat molt interessants i m’han fet reflexionar molt. Encara que he defensat una postura sociodeterminista, la meva manera de pensar estaria més próxima a la postura tecnodeterminista perquè penso que les tecnologies es creen per ajudar-nos i, en última instància som les persones les responsables del seu bon ús.